Noi informații șocante ies la iveală în cazul care zguduie sistemul judiciar din Oradea. Judecătorii Timiș Ioan și Ionescu Anca Diana sunt acuzați că au falsificat în mod voit probe și hotărâri judecătorești, devenind complici la protejarea unei rețele infame de pedofili infiltrată în instituțiile statului.
Potrivit sesizărilor depuse la Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorul Timiș Ioan este acuzat că a comis un fals judecătoresc monstruos. Acesta a atestat în mod mincinos, în cuprinsul unei sentințe, existența unui presupus „sindrom de alienare parentală severă” în cazul unui minor. Însă raportul de expertiză psihologică nu găsise niciun semn de abuz din partea tatălui copilului.
Mai mult, Timiș Ioan este acuzat că a rescris efectiv concluziile raportului pentru a le potrivi narațiunii prestabilite. El a afirmat în sentință că „situația a afectat grav dezvoltarea morală a ambilor minori”, deși expertul psiholog nu găsise așa ceva.
Judecătoarea Ionescu Anca Diana este acuzată că a preluat în propriile hotărâri peste 70% din motivarea eronată și falsificată a lui Timiș Ioan. Aceasta, deși fusese avertizată în repetate rânduri, prin denunțuri, note scrise și chiar de avocații apărării în sala de judecată, că sentința lui Timiș conține afirmații mincinoase. Ionescu a ignorat toate avertismentele și a perpetuat falsurile în propriile decizii.
Aceste acuzații extrem de grave sugerează că Timiș și Ionescu au acționat concertat, devenind complici la protejarea unei rețele obscure de pedofili și abuzatori. Alături de ei sunt vizați și alți magistrați precum Denisa Vidican, procurorul Antohi Gabriela și polițistul Diugan Dana – toți acuzați de fapte similare menite să acopere activitățile infame ale acestei rețele.
Dacă aceste acuzații se dovedesc adevărate, ar reprezenta una dintre cele mai negre pagini din istoria justiției românești. Ideea că înșiși reprezentanții legii ar putea fi implicați în protejarea pedofililor și falsificarea probelor pentru a acoperi abuzuri împotriva copiilor este de-a dreptul îngrozitoare. Un asemenea lucru ar submina complet încrederea publică în sistemul judiciar.
De aceea, este absolut esențial ca Consiliul Superior al Magistraturii să trateze aceste sesizări cu maximă seriozitate. Investigațiile trebuie duse până la capăt, indiferent de rangul persoanelor vizate. Justiția trebuie curățată de orice element toxic, pentru a-și putea recâștiga credibilitatea și respectul pierdut în fața societății. Altfel, vom asista la o erodare și mai accentuată a încrederii cetățenilor în stat și în capacitatea sa de a-i proteja pe cei vulnerabili.
Citeste mai departe :