Titluri de stat cu dobanzi avantajoase si neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului.

Între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unitãţilor Trezoreriei Statului;

Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban şi 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitãţile poştale ale C.N. Poşta Românã S.A.

„Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândã competitivã şi neimpozabilã, garantatã de stat şi sunt foarte uşor de achiziţionat, în oficiile poştale sau în sediile Trezoreriei din toatã ţara. Oferã siguranţã şi venituri regulate celor care vor sã facã economiile sã producã suplimentar, în timp ce furnizeazã Guvernului resursele necesare pentru a-şi îndeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur rãmâne un pilon al stabilitãţii economice, fiind una dintre cele mai importante opţiuni de pe piaţã”, a transmis ministrul Finanţelor Marcel Boloş.

Bani pe titlurile de stat Fidelis. Atenție, sumele nu se virează automat!

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune.De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificãri ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publicã, www.posta-romana.ro.

Sursa: